Welcome to Emina`s belly dancing forum! Feel free to discuss!
Hey Webmasters! Get a free website with holiday themes - Get it NOW!ORIJENTALNI PLES Forum
Welcome to Emina`s belly dancing forum! Feel free to discuss!
|
||
| Search For Similar Forums · Return to Website | ||
| Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 11) |
| Author | Comment |
|
Ana
Sep 8, 05 - 1:04 AM |
Kako naci pravog instruktora?
Pitam se kako cemo znati koji je instruktor dobar a koji nije,posto ih ima mnogo.Ima li neki savet kako da pronadjemo pravog instruktora plesa?Na sta obratiti paznju? Hvala. |
|
Emina
Sep 8th, 2005 - 4:51 AM |
Zdravo Ana, Pitanje je sasvim na mestu. Ono sto zabrinjava mnoge devojke je upravo to, kako da nadju pravog instruktora plesa. Posto ova vrsta plesa nema nikakav sertifikat koji neka organizacija izdaje, (npr. instruktorska ili trenerska diploma, na koje smo mi ovde na Balkanu navikli)izgleda da i mi moramo poci putem kojim ide ceo svet. U svetu, koliko sam ja primetila, svaki instruktor plesa, koji je dovoljno ovladao ovom vestinom i zeli je preneti na druge ima odredjenu odgovornost, naravno ucenik je taj koji bira instruktora i njegovo je pravo da odabere pravog. Pitanje KAKO odabrati pravog? Evo par saveta... Trebalo bi otici na cas tog instruktora i obratiti paznju na sledece: 1. Koliko je instruktor iskusan ( radi se o godinama plesa, kazu da je potrebno minimum 2 godine bavljenja tim plesom ) 2. Koliko poznaje terminologiju plesa 3. Da li slikovito i jasno objasnjava figure 4. Na koji nacin se odnosi prema svojim ucenicima 5. Je li neki ucenik zapostavljen 6. Da li se jasno vidi pokret koji izvodi 7. Mogu li se postavljati pitanja na casu 8. Da li vas motivise, iako ste prvi put tamo, da probate sa ostalima. 9. Zelite li ponovo da dodjete na cas Dok sedite na tom casu, verovatno cete videti i neke druge stvari, pa ako ste stekli utisak da taj instruktor sigurno poznaje ono o cemu govori, ako ste sigurni da je dovoljno edukovan da formira pokrete tako da ne dodje do povreda (ovde govorim o cestim pojavama upale misica ili grca, koje se dese kada instruktor ne obraca paznju na stepen misicne razvijenosti kod svojih ucenika), e onda donesite svoju maramu, vezite je oko kukova i... Pozdrav! Emina
|
|
Ana
Sep 14th, 2005 - 8:10 AM |
Hvala. Kada ce poceti tvoja skola? |
Emina
Sep 14th, 2005 - 9:41 AM |
Zdravo Ana, Najverovatnije da ce skola orijentalnog plesa "Emina" poceti sa radom u novembru 2005-te. Zbog nekoliko lokacija u kojima ce biti drzani casovi, jos cu pricekati neko vreme da vam javim. Pozdrav svima! Emina
|
|
Selma
Sep 15th, 2005 - 7:36 AM |
Ja cu doci da vidim! Samo javi gdje
|
|
jaca
Oct 31st, 2005 - 3:00 PM |
ovi moji dozvoljavaju pitanja ali ja ne osecam da mi je to savrseno jasno, mozda gresim |
|
Emina
Nov 1st, 2005 - 2:00 AM |
Jaco, pretpostavljam da si ucenica neke skole orijentalnog plesa. Ne znam kakva pitanja si postavljala, ali ako je instruktoru jasno on ce i tebi to lepo da objasni, pa se neces dvoumiti. Svaki pokret u plesu ima odredjen i tacan nacin izvodjenja i nista tu ne sme ostati nejasno i "maglovito". Mozda su nazivi nekih pokreta diskutabilni (to sigurno znam jer jos ne postoji recnik termina) ali je izvodjenje svih pokreta moguce objasniti i recima i slikom. Zato pitaj ponovo bas ono sto ti nije jasno i tacno odredi sta te zanima da saznas. Pozdrav! Emina
|
|
Petra
Dec 6th, 2005 - 5:47 AM |
Cao ja sam Petra, treniram trbusni 5 meseci i htela bih da predjem u tvoju skolu koja cu biti grupa? |
|
Emina
Dec 6th, 2005 - 6:01 AM |
Zdravo Petra, Dobrodosla na forum i dobrodosla u nasu skolu! Sto se tice grupe koja ces biti - to je sigurno "pocetni stepen". S obzirom na to da si ucila kod nekog drugog instruktora, moracu da vidim nivo tvog znanja iz pokreta i figura koje je pocetna grupa kod mene naucila, i onda nastavljas dalje kao i mi. ZA SVE ZAINTERESOVANE: Svi koji se upisu do kraja 2005. moci ce da "upadnu" u grupu koja je pocela sa casovima u novembru. Ostali koji se kasnije budu prijavili morace da sacekaju mart, kada ce biti najverovatnije otvorena nova pocetna grupa, ukoliko bude bilo interesovanja, ukoliko ne bude, onda je sledeci upisni rok tek u septembru 2006. ONI KOJI SU VEC UCILI I NASTUPALI, moci ce da se upisu u septembru 2006 na srednji stepen koji ce tada biti otvoren. Upis na srednji stepen ukljucuje spremljenu koreografiju na arapsku muziku gde se JASNO vide sve osnovne figure koje ste ucili koje odgovaraju datoj muzici, takodje u koreografiji je potrebno u pocetnom delu koristiti veo. Rezultati upisa bice naknadno objavljeni na sajtu i u holu skole. Pozdrav! Vasa Emina.
|
|
Smilja
Dec 10th, 2005 - 7:23 AM |
Zdravo, ja sam malo starija zena (imam 50 godina) i htela bih da ucim ples. Ima li posebna grupa za starije? |
|
Emina
Dec 11th, 2005 - 10:57 AM |
Zdravo Smiljo, Kod nas, godine nisu bitne,vezbe su jednako prikladne za mladje i starije osobe. Dobrodosli. |
bravenet.com