Welcome to Emina`s belly dancing forum! Feel free to discuss!
Hey Webmasters! New Photo Album Service Launched - Check it out!
ORIJENTALNI PLES Forum
Welcome to Emina`s belly dancing forum! Feel free to discuss!
|
||
| Search For Similar Forums · Return to Website | ||
| Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 6) |
| Author | Comment |
|
Emina
Dec 1, 05 - 5:56 AM |
TAKMICENJA?
Jedno zanimljivo pitanje, sta Vi mislite o takmicenju u trbusnom plesu, i sta mislite o takvim takmicenjima koja se odrzavaju kod nas. Da li biste voleli nesto da dodate, ispravite ili predlozite? Sta biste promenili? Smatrate li da je ovaj ples uopste pogodan za nadmetanja? Nervira li vas sintagma: "trenirati ples"? Moze li se ovaj ples uopste svrstati u takmicarske ili sportske discipline. Zapisite svoja razmisljanja o ovome... |
|
Sanja
Dec 2nd, 2005 - 9:17 AM |
Cao! Ne znam kako bi ja napravila takmicenje ali bih sigurno dovela dobar ziri. Ja sam ucestvovala na jednom takmicenju i mislim da niko iz zirija nije imao pojma sta je trbusni ples. Sve neki direktori kompanija i firmi ali ni jedna trbusna plesacica. To jos nije ovde onako kako bi trebalo da bude. Treba organizovati da se pozove neka poznata plesacica u ziri, pa tek onda organizovati takmicenje. Lako je uzeti pare. Sve placas a nista ne dobijas. Ako imas pare platis i prvo mesto. To je sasvim glupo i bezveze. To onda nema svrhe(osim da neko zaradi). |
|
Selma
Dec 2nd, 2005 - 10:46 AM |
E tu si u pravu Sanja! Ja nikad nisam bila na takmicenju ali mi je pricala moja prijateljica iz Novog Sada da je bila na nekom takmicenju u Beogradu, gdje je sve bilo tako lose organizovano, nisu imali ni jedno pice da popiju tokom takmicenja a presvlacili su se pred svijetom maltene. Uzas! Ko da izvinete tjeraju jeftine droce na prodaju! Ja volim ovaj ples ali mi ne pada na pamet da se negdje na taj nacin takmicim. Nazvala bih ga: "Takmicenje u sisotresu za matore burzuje" Bljak!
|
|
Emina
Dec 4th, 2005 - 5:19 AM |
OK, koliko mogu da vidim, postoji nezadovoljstvo, smatram s razlogom, ali ne moze se ocekivati nista bolje, jer je cela ova prica o orijentalnom plesu tek skoro pocela (nekoliko godina nije mnogo) i nije se jos "iskristalisala" situacija. Ja zameram, pored lose organizacije i lose odabranog zirija (nekompetentan zaista) i to sto nema jasno izdefinisane razlike u stilovima plesa. Npr, bilo bi lepo da one koje igraju turski ples se takmice u toj disciplini i uz tursku muziku...i sl. Vidjam stalno plesacice koje igraju turski ples uz arapsku muziku :( Retko koja igra Raks Sharki - egipatski ples, vec se igra neka mesavina baleta i egipatskog plesa sa libanonskim i folklornim, zatim, severnoafrickim primesama...Cujem, jedna devojka mi rece da igra "marokanski ples", a zna se da Maroko nema svoj ples vec je uzeo malo od libanonskog Raks Sharkija i malo od egipatskog pa se tamo igra mesavina ta dva stila. Uopste je situacija takva da se ne zna sta se gde igra...a da ne govorim o indijskim i ciganskim plesovima koji su djuture ubaceni u koreografije. Kako se onda mogu takmiciti dve devojke sa dva potpuno razlicita stila??? To je kao kad bih ja igrala cha cha cha a neko igrao moravac i sad hajde ko je bolji od nas dve? Ko pije a ko placa? Izgleda treba strpljenja, da se malo situacija "slegne", da se smire duhovi i da se izdefinisu stilovi. Ma, bitna je zabava na kraju krajeva zar ne? Pozdrav! Emina
|
|
Sanja
Dec 5th, 2005 - 7:30 AM |
Ja bi vise volela neku diskoteku u kojoj se pusta samo muzika za trbusni ples.To bi bilo super i za devojke i za momke koji dolaze.
|
|
Ivona
Jan 24th, 2006 - 1:32 PM |
Ja mislim da su ta takmicenja glupost. Kao da se radi o sportu a ne o umetnosti,a i vecina devojaka igra kao striptizete, onda mislim da je pre svega takmicenje...koja ce vise da pokaze neukusa i jeftinih poza, bez obzira na to koliko dobro (ili ocajno) izgledale. Deluje mi kao disciplina skidanja kompleksa ( ili viska kilograma ), pa koja je bolja? To moze da prikazuje samo TV Kosava i Palma ili Khrle i Romengo, mozda i eventualno Pink koji je u dalekoj prednosti po kicerici i prljavstini. Jadno. |
bravenet.com